Γράφει ο Ορφέας Αποστολόπουλος 

Τις διαφορές τους στο ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να λύσουν τα στρατόπεδα της Χαριλάου Τρικούπη, μέσω του σταυρού στις ευρωεκλογές. 

Από την πλευρά Σκανδαλίδη υποψήφιος θα είναι ο νυν γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κος Ανδρουλάκης έχει σχεδόν καθημερινή παρουσία στο γραφείο του Κώστα Σκανδαλίδη και εκεί με άλλα στελέχη του κόμματος σχεδιάζουν, την επόμενη μέρα και του κόμματος και τη δικιά τους. 

Ο κος Σκανδαλίδης δεν κρύβει πως επιθυμεί μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει. Θέλει ο κος Ανδρουλάκης να είναι πρώτος σε σταυρούς στις ευρωεκλογές για να ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα με το ίδιο στο τιμόνι. 

Η κα Φώφη Γεννηματά ,έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ίσως το πιο δημοφιλές πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, με όνομα βαρύ που κινητοποιεί τα πασοκικά αισθήματα πολλών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες αντιδράσεις από τους 58 ήταν στο ενδεχόμενο υποψηφιοτητάς της. Στην αρχή της κούρσας η κα Γεννηματά συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για την πρωτιά στους σταυρούς. Πολλοί άλλωστε είναι εκείνοι που βλέπουν στο προσωπό της τη μελλοντική πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Από την άλλη πλευρά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο κος Κωνσταντινόπουλος αποτελούσε την ισχυρή ομάδα στο ΠΑΣΟΚ μαζί με το Νίκο Ανδρουλάκη. Οι δυο τους, είναι κοινό μυστικό πια, δεν έχουν καλές σχέσεις και ανήκουν πλέον σε διαφορετικά στρατόπεδα. Ο κος Κωνσταντινόπουλος θα είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές και δηλώνει παρών στην επόμενη μέρα του κόμματος. Είναι από τα στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και είναι βέβαιο πως ο κομματικός πυρήνας του μου Βενιζέλου θα στηρίξει την υποψηφιότητα του. Επίσης χτυπάει με αξιώσεις την πρωτιά καθώς είναι νέο πρόσωπο που κινείται με μετριοπάθεια και δεν βάζει εκβιαστικούς όρους και προϋποθέσεις. 

Οι παπανδρεϊκοί ξανάρχονται. Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Πεταλωτής θα καταγράψουν δυνάμεις και εκείνοι στο ευρωψηφοδέλτιο. Οι πυρήνες των Παπανδρέου που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα θα στηρίξουν και τα δυό στελέχη. Και εκείνοι με τη σειρά τους θέλουν να πλασαριστούν ψηλά στην ευρωλίστα. Και εδώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για πρωτιά καθώς οι παπανδρεϊκοί συσπειρώνονται και για να αποκρούσουν τις επιθέσεις που δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

TAGS