Ο σκληρός πυρήνας της Χρυσής Αυγής είναι φίλοι του Χίτλερ, όχι όμως οι ψηφοφόροι του, επεσήμανε ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ.

«Είναι εθνικοσοσιαλιστές, οι χρυσαυγίτες και προσπαθούν να το κρύψουν αλλά να δεν τα καταφέρνουν», είπε ο κ. Κρανιδιώτης και προσέθεσε ότι «οι ναζί είναι ο σκληρός πυρήνας. Όλοι οι άλλοι προέρχονται από άλλους χώρους».

«Υπάρχει ένας κίνδυνος: “Να τους λέμε φασιστές, ναζί κλπ” και να απαντάνε “στα παλιά μας τα παπούτσια”», είπε χαρακτηριστικά. 

Εμφανίστηκε αντίθετος στο να τεθεί εκτός Νόμου η Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως δεν είναι νομικά ορθό:

«Και τα πρόσωπα για να μην μπορέσουν να κατέβουν στις εκλογές, θα πρέπει να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει».

«Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τα μειονεκτήματά της σε πλεονεκτήματα: Ήταν οι περιθωριακοί, οι εκτός συστήματος, και το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν το γεγονός ότι τον επιτρέψαμε να εμφανίζονται ως αντισυστημικοί».

Αναφορικά με τις εξελίξεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες για τη δράση των ΜΚΟ, ο κ. Κρανιδιώτης επεσήμανε ότι «όλα πρέπει να βγουν στο φως, όλα τα πρόσωπα και όλες οι καταστάσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς ως υπουργός Πολιτισμού τα είχε κόψει αυτά». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει επαφές με όλο το σύστημα ακόμη και με δημόσιες δηλώσεις προς τα έξω, ακόμη και προς την τρόικα» είπε παράλληλα το στέλεχος της ΝΔ και προσέθεσε ότι η Κουμουνδρούρου «κλείνει το μάτι στο αστικό σύστημα» αναφερόμενος στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. 

ΠΑΝ.ΒΕΛ.