Την ανάγκη εξορθολογισμού του φορολογικού καθεστώτος στην Ελλάδα τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη στον Real FM.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε την αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και στάθηκε στο γεγονός ότι η φοροδιαφυγή στο λαθρεμπόριο τσιγάρων στέρησε από τα δημόσια ταμεία τα χρήματα που αντλήθηκαν από το χαράτσι στα ακίνητα. 

«Φτάνουμε σε ένα σημείο που όλοι μας έχουμε συνείδηση του κόστους φοροδιαφυγής από τη μία και από την άλλη της ανάγκης να σοβαρευτεί ο κρατικός μηχανισμός απέναντι στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη εκτιμά πως το υπάρχον φορολογικό καθεστώς δεν ευνοεί την προσέλκυση επενδύσεων προτείνοντας την αλλαγή κατεύθυνσης της φορολογίας με αναπτυξιακή διάσταση.

«Ο επενδυτής δεν ζητά να μην πληρώνει φόρους. Είναι μύθος αυτό. Ζητά να ξέρει πόσους φόρους θα πληρώσει».

Η πρώην υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και τόνισε πως οι εταίροι ζητούν πλέον την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης Υπουργών ενώ απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της στις ευρωεκλογές, σημείωσε, «δεν είναι μέσα στις προθέσεις μου. Ωστόσο, αν μου ζητηθεί, δεν έχω αρνηθεί να δίνω μάχες».