Τις προτάσεις του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την εντατικοποίηση των δράσεων απέναντι στο φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού υιοθέτησε και εισηγήθηκε σήμερα ο  υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προεδρεύοντας στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Αρβανιτόπουλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση εισηγήθηκε την υιοθέτηση του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την θέσπιση της Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία, με το συμβούλιο των υπουργών να κάνει δεκτή την πρόταση της Ελληνικής Προεδρίας και να την ενσωματώνει στο κείμενο των Συμπερασμάτων. 

Από την πλευρά του,  ο κ. Κουμουτσάκος εμφανώς ικανοποιημένος που υιοθετήθηκε η πρόταση του, χαιρέτησε την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της ΕΕ και τόνισε ότι η πρωτοβουλία έτυχε «της πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών, όλων των πολιτικών ομάδων». 

«Θέλω να συγχαρώ τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξή του, ώστε να γίνει ένα ακόμη κρίσιμο βήμα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της βίας, που τραυματίζει τις ζωές όλο και περισσότερων μαθητών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα» σημείωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και κατέληξε:. 

«Μία τέτοια Ευρωπαϊκή  Ημέρα θα συμβάλλει καθοριστικά στη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εγρήγορση των Ευρωπαίων πολιτών για την εκρίζωση του νοσηρού αυτού φαινομένου». 

Διαβάστε ΕΔΩ το κείμενο συμπερασμάτων που περιλαμβάνει την ελληνική πρόταση