Κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις της υποψήφιας για την Περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

«Αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός», είχε δ δηλώσει νωρίτερα η, Ρένα Δούρου, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη Βουλή για να διεκδικήσει την περιφέρεια.

«Στη δουλειά και την προσφορά των εργαζομένων δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Η κα Δούρου όμως επιμένει να τους διαχωρίζει», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο που εξέδωσε.

«Οι «αντιμνημονιακοί”, όπως η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν μαζεύουν με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια με τους “μνημονιακούς” γιατί απλώς δεν τα μαζεύουν», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ για τη σχετική δήλωση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, συμπληρώνοντας πως αυτό «είναι γνωστό όταν επί μήνες κάνουν απεργίες ή εμποδίζουν με κάθε τρόπο, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν οι διαγωνισμοί για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό όλου του συστήματος των απορριμμάτων. Για να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου απαντώντας τόνισε: 

«Οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων, είναι το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του στο χώρο της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με την πολιτική του μνημονίου, από τη μια απολύουν δημόσιους υπαλλήλους και εργαζόμενους στους Δήμους δυσχεραίνοντας την αποκομιδή και από την άλλη υποστηρίζουν την πολιτική των εργολάβων στην ακριβή διαχείριση των απορριμμάτων, όπως γίνεται με το Σγουρό στην περιφέρεια Αττικής αντί της ορθολογικής διαχείρισης με ανακύκλωση, που έχει κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος».