Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Με δεμένα χέρια προσέρχεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των κινήσεων της "Ελιάς" καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει δώσει το στίγμα των επιλογών του ως προς τους υποψηφίους του κινήματος για το ευρωψηφοδέλτιο. 

Στην τελευταία συνάντηση που είχε το απόγευμα του Σαββάτου με συνεργάτες του ο κ. Βενιζέλος περιορίστηκε να πει ότι θα πρέπει το ευρωψηφοδέλτιο να συμβολίζει την ανανέωση αλλά συγχρόνως να παντρεύει και την εμπειρία με την συμμετοχή 1-2 στελεχών του ΠΑΣΟΚ που σηματοδοτούν κάτι για τους ψηφοφόρους του κινήματος. 

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στους συνεργάτες του ότι δεν θα υπάρχει κώλυμα εκλογής ή ασυμβίβαστο για όσους είναι σήμερα βουλευτές, κάτι που ανοίγει τον δρόμο σε πράσινους βουλευτές να δοκιμάσουν την τύχη τους και στις ευρωεκλογές. 

Όμως μία τέτοια προοπτική φαίνεται πως εξαγριώνει τους 58 που πιστεύουν ότι η συμμετοχή βουλευτών είναι unfair και δεν διευκολύνει στην επίτευξη συμφωνίας για την "Ελιά". Επίσης πολλοί από τους 58 διερωτώνται πώς γίνεται το ΠΑΣΟΚ να μην ακολουθεί την ΝΔ στην επιλογή της να ζητεί τις παραιτήσεις των γαλάζιων βουλευτών που θα επιδιώξουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές, αλλά να ακολουθεί άλλο δρόμο. 

Σήμερα η αντιπροσωπεία των 58 θα ζητήσει λίστα με ονόματα από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ με στόχο να κατανοήσουν τι χρώμα επιθυμεί να δώσει ο κ. Βενιζέλος στο ευρωψηφοδέλτιο. Όμως καμία λίστα δεν είναι έτοιμη και κανείς δεν έχει εκδηλώσει επιθυμία υποψηφιότητας με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις προτού διαπιστώσει πού θα κάτσει η μπίλια. 

Στην σημερινή συνάντηση κρίνονται πολλά καθώς η αντιπροσωπεία των 58 έχει εξουσιοδοτηθεί να τινάξει την ιστορία στον αέρα εφόσον δεν βρεθεί κανένας κοινός τόπος με την Χαριλάου Τρικούπη.