Υπέρ του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Όλοι οι βουλευτές-υποψήφιοι δήμαρχοι να παραιτηθούν από βουλευτές ή να μην είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Και οι περιφερειάρχες, όλων των κομμάτων. Και μετά να δεσμευτούν ότι θα ολοκληρώσουν την τετραετία», είπε μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου, την οποία κάλεσε να παραιτηθεί.  «Και η κυρία Δούρου να πει ότι παραιτείται από βουλευτής. Βουλευτής δεν είναι; Οι μισοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι βουλευτές, γιατί έχει μεγάλο πλούτο στελεχών».

Υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος αλλά να αναλάβει κάθε κόμμα και κάθε υποψήφιος την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό.

Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι η Ν.Δ. θα έπρεπε να στηρίξει τον κ. Καμίνη για τον δήμο Αθηναίων, γιατί είναι «ένας δήμαρχος με αυτοδιοικητικά κριτήρια και ο πλέον επιτυχημένος στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια».

«Υποστηρίζει, όμως, τον κ. Κακλαμάνη, που είναι αποτυχών για τη δημαρχία και θέλει να επανέλθει, και τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Είναι βελούδινη, όμως, η σχέση με τον κ. Κακλαμάνη και έτσι έχω αντιληφθεί, ενώ ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι, λέει, βουλευτής που δεν θα παραιτηθεί και θα παραιτηθεί μετά και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες», σημείωσε.