Μέσα στα επόμενα 24ωρα το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ αποκάλυψε πως η κυβέρνηση θα άρει την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων που ίσχυε 15 ημέρες πριν από τις εκλογές. 

Ο Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον Real FM, ανέφερε ότι «μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο. Όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση το διαδίκτυο δεν είχε την δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας παραμονές τον εκλογών, υποστήριζε ότι ήθελε με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει». 

Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Μιχελάκης είπε: «Ο Πρωθυπουργός το έχει ξεκαθαρίσει. Τέλη Απριλίου θα έχουμε το τελικό ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Εμείς τη δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει την έχουμε πραγματοποιήσει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Κανείς δεν περίμενε ότι θα είχαμε πλεόνασμα. Ένα χρόνο νωρίτερα, έχουμε πλεόνασμα που μπορεί να αγγίξει και το 1,5 δισ.».

«Τώρα αυτοί που έκαναν αυτή την προϋπόθεση, θα πρέπει να τηρήσουν και τις δεσμεύσεις τους».

«Το ύψος της ύφεσης, το υπολόγιζαν πάνω από 4% θα είναι κάτω από 4%. Έπεσαν σε όλα έξω. Τώρα που το πράγμα πάει καλύτερα, κάνουν απαισιόδοξες προβλέψεις και πέφτουν πάλι έξω. Θα περιμένουμε να ικανοποιήσουν οι εταίροι μας τις δεσμεύσεις τους», πρόσθεσε.

Τέλος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο στήριξης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, από τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι «η επιλογή Σγουρού θα είναι ότι χειρότερο. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης, δεν έχει πετύχει στο έργο του. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Με το νέο ΕΣΠΑ, το 30% θα πάει στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Ο κ. Σγουρός εκρίθη και κρίθηκε αποτυχημένος».