Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Τον πολιτικό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών έχουν αποφασίσει να αναδείξουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενισχύσουν το επιχείρημα τους ότι μετά από αυτές τις δυο αναμετρήσεις μπορεί να έχουμε και εθνικές εκλογές. Στελέχη της Κουμουνδούρου πάντως αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν ακόμα και  στις αρχές Μαΐου. 

«Ένα από τα σενάρια στα οποία ελπίζει η κυβέρνηση είναι αυτό που θέλει  στις αρχές Μαΐου να προτείνεται μια καλή λύση για το χρέος. Εάν πράγματι προκύψει κάτι τέτοιο τότε δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο πρωθυπουργός δεν θα θελήσει να πάει σε εκλογές εκμεταλλευόμενος την συγκυρία έλεγαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα .» 

Αναφερόμενος μάλιστα  στο μήνυμα των εκλογών ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης είπε «Προφανώς κάθε κάλπη έχει διαφορετικό περιεχόμενο και δεν είναι απολύτως ίδιο. Δεν παύει, όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά να υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής σε αυτές τις τρεις διαφορετικές κάλπες. Αναφέρομαι στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και τις δημοτικές. Και ο κοινός παρονομαστής είναι αυτή η ισοπεδωτική μνημονιακή πολιτική, η οποία επηρεάζει ούτως ή άλλως και την πολιτική που θέλει να ασκήσει ένας δήμαρχος στο δήμο του. 

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι, για παράδειγμα, τα διάφορα προγράμματα διαθεσιμότητας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στους υπαλλήλους των δήμων δεν επηρεάζουν τη δουλειά του; 

Ποιος μπορεί να μην καταλαβαίνει ότι έχουν περικοπεί πάνω από το 50% των πόρων που πηγαίνουν στην Αυτοδιοίκηση;» 

Το στέλεχος της Κουμουνδούρου επέμεινε ακόμα ότι πρέπει το αντιμνημονιακό μήνυμα  να είναι σαφές και να φανεί και στις τρεις κάλπες. «Οι  δικοί μας άνθρωποι, είπε  οι οποίοι ενδεχομένως θα εκλεγούν,  να συστρατευτούν σε αυτή την εθνική προσπάθεια για να απαλλαγούμε από το μνημόνιο. 

Ο κ. Σακελλαρίδης, για παράδειγμα, στο δήμο της Αθήνας είναι πράγματι ένας απέναντι σε τρεις εκδοχές του γαλαζοπράσινου μνημονιακού τόξου. Αναφέρομαι στον κ. Σπηλιωτόπουλο, τον κ. Κακλαμάνη και στον κ. Καμίνη. Είναι σαφές ότι οι απέναντί του υποστηρίζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το μνημόνιο».