Θέματα θεωρήσεων εισόδου στην Ελλάδα από τις αραβικές χώρες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη με τους πρεσβευτές των αραβικών κρατών, στην κατοικία του πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, Rayed Krimly.

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την παροχή διευκολύνσεων στην έκδοση βίζας αναφορικά με τους «επισκέπτες καλής πίστης» και κάλεσε τους Άραβες να επισκεφτούν την Ελλάδα. Εξετάστηκαν, επίσης, οι δυνατότητες απ' ευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με τα αραβικά κράτη, εξέλιξη η οποία θα είχε θετική επίδραση στην τόνωση των μεταξύ τους τουριστικών σχέσεων.

Παράλληλα, υπό συζήτηση τέθηκε και το ενδεχόμενο συνάντησης, στην Αθήνα, των υπουργών τουρισμού της ΕΕ και των αραβικών κρατών, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Krimly έκανε ειδική αναφορά στις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν αναπτυχτεί μεταξύ του αραβικού κόσμου και της Ελλάδας και ευχαρίστησε την κ. Κεφαλογιάννη για την επίσκεψη της στη Σαουδική Αραβία.