Με αντικείμενο, την οργάνωση του κόμματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και με θέματα που αφορούν το κοινοβουλευτικό έργο, συνεδρίασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματος για το πρόσφατο ταξίδι του στην Κύπρο, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη οργάνωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο εξωτερικό. Προς τούτο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποφασίστηκε ο επιμερισμός της δουλειάς σε βουλευτές αλλά και στον ίδιο τον κ. Καμμένο, ο οποίος θα ταξιδέψει στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες από 22 έως 26 Μαρτίου προκειμένου να προωθήσει το θέμα των κομματικών οργανώσεων.

Επίσης στον Καναδά και στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος θα απευθύνει ομιλίες με θέμα «Το σχέδιο Μάρσαλ σε σχέση με τη σημερινή βοήθεια της Ευρώπης προς την Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι γραφείο των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπάρχει ήδη στο Λονδίνο, ενώ στόχος είναι το προσεχές διάστημα να δημιουργηθούν και σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον επιμερισμό εργασίας που έγινε σήμερα, τον Καναδά αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Γιοβανόπουλος, τις ΗΠΑ πλην του κ. Καμμένου οι κυρίες Κουντουρά και Ξουλίδου, την Αυστραλία η Μίκα Ιατρίδου, την Ευρώπη ο Νότης Μαριάς, και την Κύπρο ο Γαβριήλ Αβραμίδης.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα ληφθεί η απόφαση για τον δήμο του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις μεταξύ του Παναγιώτη Μελά και του υιού του Γιάννη Μελά, προκειμένου να επικαιροποιήσουν τα συμπεράσματα και να καταλήξουν σε απόφαση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Μελάς, φέρεται να προηγείται κατά 4 μονάδες του γιου του, αλλά ο Γιάννης Μελάς φέρεται να έχει διείσδυση στη νεολαία του Πειραιά.

Τέλος ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου είπε ότι προτιμά να μην ανακοινώσει ακόμη το όνομα του υποψηφίου περιφερειάρχη, (ενώ αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του κ. Ακριβούλη) και είπε ότι στις δημοσκοπήσεις που έχει το κόμμα στη διάθεσή του, φαίνεται ότι πηγαίνει πολύ καλά τόσο σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας όσο και αποδοχής, η βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Και εκεί η απόφαση θα ληφθεί εντός των προσεχών ημερών, αφού γίνει πρώτα μια κουβέντα μεταξύ του Πάνου Καμμένου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ενώ θα πραγματοποιηθεί αύριο πανθεσσαλική συνδιάσκεψη του κόμματος, με θέμα την υποψηφιότητα για την Περιφέρεια.