Δυσαρεστημένο εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών από την Ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που διαψεύδεται το δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με το ποσό που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, που επικαλείται πηγές του Ταμείου, η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ τα πηγαίνει πολύ καλά στη δημοσιονομική της πολιτική.

Αυτά που θέτει το Ταμείο, είναι γνωστά, καθώς αφορούν το γάλα, τα ωράρια των φαρμακείων και άλλα, και όπως αναφέρει το ΔΝΤ, έχουν υλοποιηθεί κατά το ήμισυ περίπου των δεσμεύσεων από τις μεταρρυθμίσεις που πηγάζουν από τις δεσμεύσεις του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου.

Το Ταμείο είναι λιγότερο διατεθειμένο – υποστηρίζει η πηγή του ΔΝΤ στο MEGA- να δεχθεί τις καθυστερήσεις των διαρθρωτικών αλλαγών, ως ένα περιστασιακό φαινόμενο που σχετίζεται με το πολιτικό κόστος εν όψει εκλογών και πιστεύει ότι είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας πολιτικής αδυναμίας να υπερπηδήσει τα κατεστημένα συμφέροντα που αντιτίθενται στις αλλαγές. 

Παράλληλα διαψεύδεται το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times για το ύψος του ποσού που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες.