Απόφαση για να προχωρήσει «δυναμικά η πραγματοποίηση της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Παράταξης», ελήφθη στη σημερινή συνάντηση των κομμάτων και κινήσεων που συμμετέχουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, των «58» περιλαμβανομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που οι «58» με ανακοίνωσή τους γνωστοποιούσαν την αποχώρησή τους από όλες τις οργανωτικές διαδικασίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η Συνδιάσκεψη, στην οποία θα μετέχει και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς, θα γίνει στις 8 και 9 Μαρτίου.

Στη σημερινή συνάντηση, όπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, η συμφωνία που επιτεύχθηκε περιλαμβάνει:

- Την πολιτική διακήρυξη για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
- Τη συστράτευση και ενότητα όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ενόψει της μεγάλης μάχης των ευρωεκλογών. Για μια Ευρώπη της ανάπτυξης, των μεταρρυθμίσεων, της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Όπως και της μάχης των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανεξαρτησία και την ισχυροποίηση των δήμων και των περιφερειών.

Προς την κατεύθυνση αυτήν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αποφασίστηκε η δημιουργία οργανωτικής επιτροπής και επιτροπής θέσεων για την άρτια οργάνωση της Συνδιάσκεψης. Ενώ στις εργασίες της Συνδιάσκεψης «θα συμμετέχουν μέλη των κομμάτων, μέλη των κινήσεων, οι επιτροπές πρωτοβουλίας των "58" από όλη την Ελλάδα, όπως και προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών».