Ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και το ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του σήμερα, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας,  έκανε λόγο “για πρωτοφανή πολιτική σκευωρία” η οποία εξυφαίνεται “με πλήρη κυβερνητική κάλυψη”.

Παράλληλα, ο  Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε αποστάσεις από τα φαινόμενα βίας, υπογραμμίζοντας ότι “η βία αποτελούσε πάντοτε το καταφύγιο των πιο σκοτεινών κύκλων εξουσίας, όταν αισθάνονται ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους”, ενώ προσέθεσε ότι
“τη βία την επιλέγουν όλοι όσοι θέλουν τον κόσμο κλεισμένο στο σπίτι του και όχι πρωταγωνιστή”.

Η Εκτελεστική Γραμματεία συζήτησε το κλίμα που διαμορφώνεται στις σχέσεις κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, αφορμή για αυτή την κατάσταση είναι “η απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου και οι αυθόρμητες αντιδράσεις του στην κυβερνητική πολιτική και αιτία, το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι “έκανε ένα βήμα παραπέρα στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Από τα συστηματικά ψεύδη πέρασε στην προαναγγελία προβοκάτσιας. Προβοκάτσια εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, εις βάρος της αριστεράς, εις βάρος του λαϊκού κινήματος. Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι είμαστε μια αριστερά παντός καιρού για να της αποδίδει όσα δεν αντέχει, πολύ σύντομα θα κατανοήσει ότι δεν είμαστε ο αδύναμος κρίκος της πολιτικής ζωής, ούτε οι πανταχού παρόντες”.