current views are: 1

26 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση16:03

«Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί απο την επερχόμενη ήττα»

«Η κυβέρνηση πλέον κατεβαίνει στον εκλογικό στίβο, όχι για να κερδίσει, αλλά απλώς για να περιορίσει την ήττα της» σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Γ. Κουμουτσάκου για την περιφέρεια Αττικής. 

Δημοσίευση 16:03’
αρθρο-newpost

«Η κυβέρνηση πλέον κατεβαίνει στον εκλογικό στίβο, όχι για να κερδίσει, αλλά απλώς για να περιορίσει την ήττα της» σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Γ. Κουμουτσάκου για την περιφέρεια Αττικής. 

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

«Η κυβέρνηση πλέον κατεβαίνει στον εκλογικό στίβο, όχι για να κερδίσει, αλλά απλώς για να περιορίσει την ήττα της» σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Γ. Κουμουτσάκου για την περιφέρεια Αττικής.

Στην Κουμουνδούρου διαβλέπουν ότι ο πρωθυπουργός με τις επιλογές του επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί απο την επερχόμενη ήττα και να τη χρεώσει σε πρόσωπα και στο κόμμα της ΝΔ, ελπίζοντας ότι η κριτική που θα προκύψει εκ των υστέρων δεν θα «τον αγγίξει» ή στη χειρότερη περίπτωση θα του επιτρέψει να «δείξει» άλλους υπεύθυνους.

Το «γαλάζιο δίδυμο» Α. Σπηλιωτόπουλου- Γ. Κουμουτσάκου, το οποίο μάλλον έχει καραμανλικό πρόσημο και η χλιαρή υποστήριξή του από τον Α. Σαμαρά, οδηγούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση οτι «ο πρωθυπουργός διαβλέποντας την σκληρή πραγματικότητα της επόμενης μέρας των εκλογών, προσπαθεί να προφυλάξει τον σκληρό πυρήνα των δικών του ανθρώπων, ώστε να έχει δημιουργήσει ένα μαξιλάρι προστασίας που θα τον προστατεύσει έστω για λίγο καιρό απο την έξοδό του απο το κόμμα».

Όπως λένε στελέχη του κόμματος που παρακολουθούν τα των δημοτικών περιφερειακών εκλογών «ο διχασμός που καταγράφεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με παράδειγμα την υποψηφιότητα Σγουρού, άλλα στελέχη τον θεωρούσαν εξαιρετικό, και άλλα ανίκανο, επιβεβαιώνει το κλίμα σχεδόν διάλυσης που επικρατεί». Με δεδομένο εξάλλου τις διπλές υποψηφιότητες ανα την Ελλάδα (σε δήμους και περιφέρειες), το κλίμα που επικρατεί στη ΝΔ μπορεί να συμπαρασύρει και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει και είναι στη «γωνία». Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι δύσκολα πλέον ο Ευ. Βενιζέλος θα έχει τουλάχιστον αξιοπρεπή εμφάνιση σε υποψηφιότητες «αφου το κλίμα έχει πλέον δυναμιτιστεί και στο ΠΑΣΟΚ μετά και την αποτυχία της «Ελιάς», όλοι περιμένουν την επόμενη μέρα, για να θέσουν θέμα ηγεσίας».

Με τη σχεδόν βεβαιότητα  ότι δύσκολα θα επιτευχθεί κλίμα «νεοδημοκρατικής ενότητας», οι συνθήκες για τους Γ. Σακελλαρίδη και Ρένα Δούρου γίνονται ιδιαίτερα  ευνοϊκές υπο την προϋπόθεση ότι «δεν θα εφησυχάσουμε, θα μπούμε όλοι στη μάχη και κυρίως να προβάλλουμε το πρόγραμμά μας απέναντι στους αποτυχημένους, τους μνημονιακούς και τους διαπλεκόμενους».

Όσο δε αφορά την κάθοδο στις ευρωεκλογές του δημοσιογράφου Σ. Θεοδωράκη και του συνδιασμού «Το Ποτάμι» αντιμετωπίζεται ως η πρώτη μορφή μηντιακού εγχειρήματος στην Ελλάδα. Εικάζουν δε ότι η κίνηση αυτή ήταν ήδη έτοιμη απο καιρό, και ειδικά μετά την κατάρρευση της «Ελιάς» το «συστημικό μπλόκ έπρεπε να βρεί ένα κόλπο για να συμμαζέψει ότι απέμεινε απο την άδοξη ιστορία της Κεντροαριστεράς».

Πάντως στην Κουμουνδούρου, εκτιμούν ότι «στο κλίμα αυτό της γενικευμένης σήψης του πολιτικού συστήματος, αν εμείς προχωρήσουμε χωρίς αγκυλώσεις, τότε είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών θα είναι η μεγάλη έκπληξη των μεταπολιτευτικών χρόνων».


σχετικα αρθρα