Το παράδειγμα του πρώην δημάρχου Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, σχεδιάζει να ακολουθήσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας δήλωσε πως θα δώσει μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια και την καθαριότητα.

Όσον αφορά στην ασφάλεια, τόνισε ότι όπως και ο Τζουλιάνι δεν θα δείξει καμία ανοχή στην παραβατικότητα και ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι να φωτιστεί σωστά η πόλη. Απαραίτητο κατά τον ίδιο είναι να υπάρξει και ένα πλάνο αναδιάρθρωσης της αστυνομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και να καταγραφούν τα προβλήματα κάθε περιοχής.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε πως οι δημοτικοί αστυνομικοί, των οποίων η υπηρεσία καταργήθηκε, πρέπει να εκπαιδευτούν, ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως δεν θα δείξει καμία ανοχή στο θέμα των λαθρομεταναστών και του παρεμπορίου, καθώς αυτά τα προβλήματα υποβαθμίζουν την Αθήνα, με αποτέλεσμα να μην την επισκέπτονται τουρίστες.

Αναφερόμενος στον Νικήτα Κακλαμάνη, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είπε: «Ο κ. Κακλαμάνης θα είναι και συναγωνιστής του αύριο. Θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε. Δεν με χωρίζει τίποτα μαζί του. Ο ίδιος και το έργο του κρίθηκαν από τους Αθηναίους».

Σχετικά με την καθαριότητα της πόλης, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι πρέπει να αναδιοργανωθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν θα βάλει ιδιώτες και θα διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα τους.