Παρέμβαση για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα έκανε χθες στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχης Οικονομικών, Νότης Μαριάς.
 
Μιλώντας στο πλαίσιο της Κοινής Συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και Περιβάλλοντος της Βουλής ο Νότης Μαριάς άσκησε κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο τόσο για την "καθυστέρηση έκδοσης της περίφημης Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα" όσο και για την "εν γένει αδράνεια της Πολιτείας να διεκδικήσει με σαφή τρόπο την καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας όσο και για την άρνηση της κυβέρνησης να εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2013 τις γερμανικές αποζημιώσεις συνολικού ύψους χωρίς τους τόκους 162 δισ. ευρώ και να προχωρήσει στην τιτλοποίηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου".

Ανταποκρινόμενος μάλιστα σε σχετική δημόσια πρόσκληση του κ. Βενιζέλου προς τα πολιτικά κόμματα ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι θα προσέλθει στο Υπουργείο Εξωτερικών εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛΛ. προκειμένου να λάβει γνώση του περιεχομένου του πορίσματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τον τρόπο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.