«Η θετική μεταβολή στην οικονομία είναι εντυπωσιακή τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την στάση της τρόικας και για το αν έχουν έρθει αγριεμένοι όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαδάκης ο κ. Κεδίκογλου απάντησε ότι «πρόκειται για την τελευταία διαβούλευση με την τρόικα, με την δόση που θα πάρουμε και τις επόμενες, θα έχουμε μπει σε τροχιά. Λόγω του ότι είναι ουσιαστικά η τελευταία μεγάλη διαβούλευση θα πρέπει να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναθεωρήσουμε τις εκτιμήσεις μας είμαστε βέβαιοι και υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση σε ότι αφορά τα στοιχεία». 

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι εντυπωσιακή και θα πρέπει πολλοί να αναθεωρήσουν τους υπολογισμούς τους. Αυτό συμβαίνει και τώρα είπε ο κ. Κεδίκογλου και εξήγησε ότι «οι εκπρόσωποι των πιστωτών δεν περίμεναν την ανάκαμψη αυτή και πρέπει να επεξεργαστούν τα στοιχεία και να πειστούν για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας».

Σε άλλη ερώτηση του κ. Παπαδάκη για το ότι οι πιστωτές θέλουν την Ελλάδα στο μνημόνιο ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν θέλει το κακό της Ελλάδας.

«Υπήρξαν εμπόδια αλλά οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται κανονικά», είπε ο κ. Κεδίκογλου και είπε πως «τώρα είμαστε στη φάση που πάμε από το πλεόνασμα να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του χρέους, μετά να βγούμε στις αγορές να εξασφαλιστεί η ρευστότητα και να πιστοποιηθεί η ανάκαμψη και η ανάπτυξη της οικονομίας. Όλα αυτά θα γίνουν φέτος», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.