current views are: 2

27 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση11:14

Όλμοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κάτω από τα πόδια μας (φωτό)

Εβδομήντα και πλέον χρόνια έχουν περάσει από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ακόμα βρίσκονται όλμοι κάτω από τα πόδια μας. Είναι παντού θαμμένοι και σε μικρό βάθος. 

Δημοσίευση 11:14’
αρθρο-newpost

Εβδομήντα και πλέον χρόνια έχουν περάσει από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ακόμα βρίσκονται όλμοι κάτω από τα πόδια μας. Είναι παντού θαμμένοι και σε μικρό βάθος. 

Εβδομήντα και πλέον χρόνια έχουν περάσει από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ακόμα βρίσκονται όλμοι κάτω από τα πόδια μας. Είναι παντού θαμμένοι και σε μικρό βάθος. Από αεροδρόμια και σε θεμέλια σπιτιών μέχρι και σε βουνά όπου πηγαίνουν μικροί και μεγάλοι, ανυποψίαστοι, για βόλτα.

Πριν δύο -τρεις μήνες είχαν βρεθεί στην άκρη του διαδρόμου τροχοδρόμησης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας. Χτες στην Πετρούπολη. Ευτυχώς η υγρασία και η οξείδωση έχουν κάνει καλή δουλειά στα θαμμένα αυτά πυρομαχικά και δεν υπάρχει τόσο έντονος κίνδυνος. Αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Στο τέρμα της οδού Σουλίου στην Πετρούπολη βρέθηκαν χτες δύο βλήματα όλμων 60χιλ. και 81 χιλ. , ένας πυροδοτικός μηχανισμός όλμου και τμήματα από όλμους. Όλα τα ευρήματα είναι του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και της περιόδου του εμφυλίου πολέμου.

Για ακόμη μία φορά οι άνδρες από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών (ΤΕΝΞ) επενέβησαν και απομάκρυναν με ασφάλεια τα παραπάνω πυρομαχικά και τα κατέστρεψαν στην Αυλώνα, στο Πεδίο Βολής.Επιπλέον οι άνδρες από του ΤΕΝΞ έκαναν περιμετρικό έλεγχο της περιοχής σε ακτίνα 50 μέτρων για προληπτικούς λόγους.

Στο σημείο που βρέθηκαν οι όλμοι αυτοί, πηγαίνουν αρκετοί περιπατητές και αναμένεται να βρεθούν πολλοί εκεί την Καθαρά Δευτέρα για να πετάξουν χαρταετό.

Γ. Κοκ.


σχετικα αρθρα