Στη Ρώμη θα βρεθεί την Παρασκευή ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να συμμετάσχει  στην 6η Συνδιάσκεψη Γενικών Γραμματέων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Επίσης, την 1η Μαρτίου θα παραβρεθεί στο Εκλογικό Συνέδριο,  που θα ανακηρύξει επίσημα τον Martin Schulz, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης, στην οποία θα παρευρεθεί ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Martin Schulz, η συζήτηση θα εστιαστεί στην προετοιμασία και τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των μελών του, για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας στρατηγικής ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής, ο Γραμματέας θα παραστεί στη Συνεδρίαση της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PESPresidency), όπου θα συζητηθεί το Μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές.