Μεγάλη Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων πραγματοποιήθηκε χτες στην Κρήτη, με το σενάριο να θέλει το Πεντάγωνο να απαντάει με αεραπόβαση σε ενδεχόμενη τουρκική εισβολή. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντεπίθεση της χώρας θα παίξει και η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιήθηκε χτες στο αεροδρόμιο του Τυμπακίου με την επωνυμία «ΒΕΛΟΣ». Αντικειμενικός σκοπός ήταν η εξέταση της αεραπόβασης λόχου αλεξιπτωτιστών. Συμμετείχαν εκτός από το προσωπικό της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών και προσωπικό του 865 Τάγματος Εναερίου Εφοδιασμού.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή σχεδόν πάντα πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύει πάρα πολύ τα άλματα από σταθερό ιμάντα και απαιτεί οι αλεξιπτωτιστές να επιδείξουν μεγάλες ικανότητες.

Παρών ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Β. Ζαχαρίας και ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών .

Τα αποτελέσματα της άσκησης θα μπουν στο «μικροσκόπιο» του ΓΕΕΘΑ ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις στην τακτική όπου κριθεί σκόπιμο ή ενίσχυση της.

Γ.Κοκ.