Έκκληση για μεγαλύτερη συμμετοχή έκαναν οι δύο μονομάχοι για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που υπήρχαν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, η αποχή ξεπερνούσε το 50%.

«Καλώ τους πολίτες να προσέλθουν και να ψηφίσουν μαζικά» υπογράμμισε σε δηλώσεις του από το χωριό Λιανοκλάδι, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ,ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Θανάσης Χειμάρας. Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης και κάλεσε τους πολίτες να «επιλέξουν εκείνους που θα μπορούν να διεκδικούν για την Περιφέρεια παρά την οικονομική κρίση»

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδα, κ. Κλέαρχος Περγαντάς.

Ο ίδιος διαπίστωσε ότι η διαδικασία εξελίσσεται άψογα και απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή. «Σήμερα, με την λαϊκή εντολή ολοκληρώνεται το πρώτο βήμα για την μεγάλη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη". Από αύριο, έχουμε εκλεγμένη περιφέρεια και εκλεγμένο περιφερειάρχη» υπογράμμισε ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς ενώ εκφράζοντας την αισιοδοξία του για νίκη του συνδυασμού του υποστήριξε πως «δώσαμε μία μάχη ελπιδοφόρα και πιστεύω απολύτως νικηφόρα. Ευχαριστώ την κοινωνία των πολιτών για τη στήριξη και την αγάπη που έδωσε σε εμένα προσωπικά και το συνδυασμό μας».

Να σημειωθεί ότι διπλές κάλπες έχουν στηθεί στους 6 από τους 7 δήμους της Φθιώτιδας, για την εκλογή δημάρχων στο δεύτερο γύρο.