Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πια ισχυρή παρέμβαση για τα θέματα της οικονομικής κρίσης, όπως είναι το πράσινο φως που πρέπει να δώσει στις αποφάσεις των Ηγετών για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «είναι αναγκαία, λοιπόν, η συνεχής και στενή επαφή μας με το Κοινοβούλιο, από το οποίο -όπως δήλωσα σήμερα και στο φίλο Πρόεδρό του κ. Μπούζεκ- η Ελλάδα περιμένει στήριξη για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και για τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα υποδομής».

«Είναι, λοιπόν, πολλές οι μάχες που πρέπει να δώσουμε εδώ. Μάχες που για το καλό του Ελληνικού λαού οφείλουμε να κερδίσουμε», υποστήριξε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

«Ιδιαίτερα σήμερα που η Ευρώπη οφείλει να δει, με όσα δραματικά συμβαίνουν γύρω μας, το πόσο απαραίτητη είναι η Ελλάδα για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Αυτό το ρόλο της Ελλάδος δεν το έχουμε ακόμα αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε», κατέληξε ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις του.