Σάλος προκλήθηκε στη Βουλή από τροπολογία που αφορά την αυτοδιοίκηση που προβλέπει το «σβήσιμο» των ποινικών ευθυνών αιρετών και αυτοδιοικητικών για τις αλλαγές σε συμβάσεις έργου του Δημοσίου. Για τροπολογία – ρουσφέτι ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών κάνει λόγο η αντιπολίτευση που ζήτησε την απόσυρσή της. 

Όπως προκύπτει από τη ρύθμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Ανασασιάδης, «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους».

Η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης.

Προσπαθώντας να υποστηρίξει την πρότασή του, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «όσοι έχουν θητεύσει σε αυτοδιοίκηση κατανοούν τι συμβαίνει. Πρέπει να διευκολύνουμε την διοίκηση. Με τις συμβάσεις προσλαμβάνονται άτομα για ένα περιγραφόμενο έργο. Όμως στην εξέλιξη του έργου παρουσιάζεται η ανάγκη να απασχοληθούν και για άλλη ανάγκη εντός της ίδιας υπηρεσίας. Δεν αλλάζει το κόστος. Γίνεται πιο ευέλικτη η υπηρεσία ώστε  να εξυπηρετήσει τα άτομα εντός της υπηρεσίας. Αλίμονο αν κάθε φορά που κάποιος βουλευτής φέρνει τροπολογία να κατηγορείται για σκάνδαλο». 

Οι αντιδράσεις από πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν έντονες, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου να μιλούν για «ντροπολογία» εφάμιλλη της τροπολογίας Πάχτα, με την οποία «επιχειρείται "κουκούλωμα" ενδεχόμενων ευθυνών δημοτικών αρχόντων».

Και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκ μέρους των ΑΝΕΛ ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, ως άσχετης.

Παρά τις αντιδράσεις, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε δεκτή την τροπολογία, λέγοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να  διευκολυνθούν οι δήμοι. Παράλληλα σημείωσε ότι «αν του είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτό γίνεται εν όψει εκλογών, θα την είχε αποσύρει» και διευκρίνισε: «επειδή δεν γίνεται, γι αυτό την κάνουμε δεκτή».

Κατόπιν αυτών, η τροπολογία τέθηκε σε ψηφοφορία και τελικά έγινε δεκτή.