Για μια ακόμα φορά, επαναλαμβάνονται τα διθυραμβικά σχόλια για την ασκούμενη πολιτική και οι προτροπές για τη συνέχιση της απαρέγκλιτης εφαρμογής του Μνημονίου, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και προσθέτει πως "αυτές οι παραινέσεις για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, γίνονται τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία βιώνει μία από τις χειρότερες κρίσεις μεταπολεμικά και έχει κουραστεί να ακούει από τους «σωτήρες» της πόσο ωφέλιμο είναι το μνημόνιο".

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει:

Η Ετήσια Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κινείται στην ίδια λογική της μνημονιακής προσήλωσης άνευ όρων. Αναφέρεται στις «διαρθρωτικές αλλαγές» της περιόδου 2010-2013 που «ήταν αναγκαίες εδώ και δεκαετίες». Με άλλα λόγια, ο Διοικητής της ΤτΕ συγχαίρει την κυβέρνηση για:

- τις «θεσμικές αλλαγές στην αγορά εργασίας», δηλαδή την μείωση των μισθών και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων

- τις «θεσμικές αλλαγές στο κράτος», δηλαδή τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και τη συρρίκνωση των κοινωνικών δομών

- τον «περιορισμό της δημόσιας ιατροφαρμακευτικής δαπάνης» που εκτός των άλλων έχει αφήσει εκατομμύρια πολίτες χωρίς υγειονομική περίθαλψη

Σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα, ενώ υποστηρίζεται ότι η ανακεφαλαιοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την ίδια στιγμή αναφέρεται ότι για τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν επαρκώς την πραγματική οικονομία. Επιπλέον, η Έκθεση αποτιμά θετικά το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο στην ΕΕ, που συνεπάγεται λιτότητα και μόνιμη εποπτεία για τα επόμενα πολλά χρόνια.