«Η έκθεση του ΟΟΣΑ και η γραμμή της ΕΕ είναι το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η προώθηση της μονοπώλησης και στο γάλα και στα φάρμακα και στο ψωμί και στο βιβλίο, παντού» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα το απόγεμα με την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου και με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών-Προαστίων & Περιχώρων και το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιά.

«Θα πούμε κυριολεκτικά το "ψωμί - ψωμάκι". Θα κλείσουν φούρνοι - αρτοποιεία, για να ενισχυθούν μεγάλοι καπιταλιστικοί όμιλοι. Θα γεμίσουν τα σουπερμάρκετ με κατεψυγμένο ψωμί, αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης και όχι μόνο δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα οικονομικό όφελος για τον καταναλωτή, αλλά το αντίθετο» πρόσθεσε.

«Όπως και η κατάργηση της ενιαίας τιμής του βιβλίου θα βάλει νέα εμπόδια στην έκδοση - διακίνηση - προώθηση του ποιοτικού βιβλίου, νέων συγγραφέων. Θα οδηγήσει σε λουκέτο μαζικά τα μικρά βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, ενισχύοντας έτσι τα μονοπώλια του κλάδου και η αγορά θα κατακλυστεί από κακής ποιότητας bestsellers» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.