Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταργηθεί η λίστα και να εφαρμοστεί ο σταυρός προτίμησης για την ευρωβουλή  ανοίγει τον δρόμο σε πρόσωπα με αναγνωρισιμότητα να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές. 
 
Πολλά πρόσωπα από τον δημοσιογραφικό χώρος φλερτάρουν με την ιδέα της ευρωβουλής ανάμεσά τους ο Γιώργος Κύρτσος
 
Το ενδιαφέρον του γνωστού δημοσιογράφου για την ευρωβουλή ακουγόταν  εδώ και καιρό. Το όνομά του έπαιζε ιδιαίτερα μετά την κατάργηση της λίστας και την εφαρμογή της σταυροδοσίας. Ο ίδιος μιλώντας στο newpost.gr όχι μόνο δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του αλλά αποκάλυψε πως έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συζητήσεις. Συμβόλαιο όπως είπε δεν έχει βεβαία υπογραφεί αλλά όλα είναι ανοιχτά. 
 
Ο Γιώργος Κύρτσος με μακρά καριέρα τόσο στη δημοσιογραφία- από τη διεύθυνση του Ελεύθερου Τύπου στα προσωπικά του εκδοτικά εγχειρήματα με τα free press- αλλά και έντονη πολιτική δραστηριότητα - ξεκίνησε από σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- δεν δοκιμάζεται για πρώτη φορά στον εκλογικό στίβο. 
 
Στις εθνικές εκλογές ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ
 
Από την άλλη μια σιδηρά κυρία της δημοσιογραφίας γυρίζει την πλάτη στην ευρωβουλή και φαίνεται πως προτιμά την κεντρική πολιτική σκηνή. 
 
Ο λόγος για τη Μαριάννα Πυργιώτη η οποία μιλώντας στο newpost.gr είπε πως υπήρξαν κάποιες συζητήσεις αλλά δεν την ενδιαφέρει η ευρωβουλή