Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατόπιν αιτήσεως του κόμματος, είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο στην οποία, όπως δήλωσε, εξέφρασε την ανησυχία και την αντίθεση του ΚΚΕ στην επιχειρούμενη απόπειρα ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού συνολικά, ιδιαίτερα των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου του Αγ. Κοσμά.

«Τονίσαμε ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά μετεγκατάσταση όπως επιχειρείται απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε, γεγονός που απ' ό,τι μας είπε και ο κ. υπουργός τον βρίσκει σύμφωνο» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι πέραν του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά, συνολικά ο χώρος του Ελληνικού (πρώην αεροδρόμιο, πρώην αμερικανική βάση και παραλία) πρέπει να είναι δημόσια περιουσία.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε επίσης την αντίθεση του κόμματος στην κατάργηση του ν. 2557/1997 με τον οποίο κατοχυρώνεται η ενιαία τιμή στο βιβλίο. «Σ' αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε, να μην περάσει αυτό, γιατί θα είναι μεγάλο πλήγμα για το ποιοτικό βιβλίο, για τους νέους συγγραφείς, για τα μικρά βιβλιοπωλεία, για μικρούς εκδοτικούς οίκους. Θα ανοίξει το δρόμο στη μονοπώληση του βιβλίου, θα γεμίσει η Ελλάδα και τα σούπερ μάρκετ με best sellers κ.λπ.» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι μετά την κατάργηση του ΕΚΕΒΙ θα πρέπει να λειτουργήσει το βιβλίο net ή η καταγραφή των βιβλίων που έχει καθυστερήσει, ή που έχει σταματήσει απ’ ό,τι ενημερωθήκαμε από την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου και από βιβλιοπώλες από τις 6/2/2014» προσέθεσε.

«Τονίσαμε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει ο λαός μας, οι μαζικοί φορείς, οι οργανισμοί που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού για την πατρίδα μας, που αποτελούν πραγματικά ένα μεγάλο στοιχείο διαπαιδαγώγησης, μόρφωσης και δεν είναι μόνο η ιστορία, το παρελθόν, είναι κυρίως το μέλλον αυτού του τόπου» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.