Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας, στον Βήμα Fm, εκτίμησε ότι με επικοινωνιακούς όρους το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη θα έχει καλύτερη τύχη από την Πρωτοβουλία των «58». Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Νίκος Μπίστης αποκάλυπτε ότι το καλοκαίρι που πέρασε, είχε προτείνει στον Σταύρο Θεοδωράκη (σε δείπνο στο Αλάτσι) να ηγηθεί της «Ελιάς», αλλά αυτός το αρνήθηκε (!) παρουσιάζοντας το σχέδιο για την ίδρυση ενός άλλου (του δικού του) κόμματος.

Εντός κόμματος που δεν θα είχε καμιά σχέση με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και θα είχε κατευθείαν επαφή με τους πολίτες μέσω των social media

Τελικά, κατά σύμπτωση (;) το «Ποτάμι» εμφανίστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή μόλις ο… δάκος έφαγε την μεγάλη «Ελιά», η οποία ωστόσο θα συνεχίσει με όσες δυνάμεις της απέμειναν και τους «58» να στηρίζουν χωρίς να συμμετέχουν (σ.σ. από τους «58» αφαιρέστε τον Νίκο Χριστοδουλάκη ο οποίος πάει… ΔΗΜΑΡ). 

Αν κρατούσαμε μόνον τους χαρακτήρες των προσώπων που προαναφέραμε, πχ γνωστός τηλεοπτικός δημοσιογράφος, πολιτικός με πέρασμα από όλα τα κόμματα της Αριστεράς αλλά και υφυπουργός του Σημίτη, καθηγητές πανεπιστημίου, πρώην τσάρος της οικονομίας, εύκολα θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα πολιτικό μυθιστόρημα. Αν δεν μπορούσαμε εμείς, ο Μίμης (Ανδρουλάκης) θα μπορούσε σίγουρα. Είναι αυτό που λένε ότι η πραγματική ζωή ξεπερνάει τη φαντασία.

Ήδη, μετά το «Ποτάμι» τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι, μεταξύ αυτών ο διευθυντής του ΒΗΜΑτος Αντώνης Καρακούσης, μιλούν για «ψωνισμένες διασημότητες που πήραν τα μυαλά τους αέρα». Άλλοι, δεν διανοούνται να έχει πάρει ο Θεοδωράκης μόνος του το βάρος του εγχειρήματος και αναζητούν ποιος κρύβεται από πίσω. Και ορισμένοι θεωρούν ότι ο Σταύρος ανέλαβε να παίξει ένα παιχνίδι για να κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η αλήθεια είναι ότι αυτά που διαπιστώνει ο Θεοδωράκης (στη δήλωση για την ίδρυση του κόμματος) τα έχει διαπιστώσει εδώ και χρόνια και ο περιπτεράς της γειτονιάς μας. Επίσης, όπως και ο περιπτεράς της γειτονιάς μας, δεν έχει προτάσεις και λύσεις. 
Ταυτοχρόνως ξενίζει το γεγονός ότι ανακοίνωσε ένα πολιτικό κόμμα μόνος του, χωρίς να πλαισιώνεται από κανένα και χωρίς να μοιράζεται τη δημοσιότητα με κανένα. Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδρέου, πολιτικός με ιδιαίτερο επικοινωνιακό χάρισμα, είχε παρουσιάσει τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη παρουσία 113 (αν δεν μας απατά η μνήμη) συνεργατών.  

Από την άλλη, το πιθανότερο είναι ότι ο Θεοδωράκης έχει μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από τον Γιάννη Βούλγαρη των «58». Για αυτό και οι «58» απέφυγαν να μπουν στη βάσανο του σταυρού στις ευρωεκλογές και αποφάσισαν να γίνουν παρατηρητές, αφήνοντας τη… συγκομιδή στο ΠΑΣΟΚ και τους άλλους συνοδοιπόρους. 

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην κεντροαριστερά, καλό είναι να θυμίσουμε ότι οι ευρωεκλογές γίνονται τον Μάιο, μήνα κατά τον οποίο ορισμένοι… πιάνουν το μαγιόξυλο.