Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Χρυσή Αυγή και αφορμή τη συζήτηση του μεταναστευτικού κώδικα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, επανήλθε στο θέμα κατηγορώντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως διακινητές της ελπίδας.

«Έχουν διάθεση πύργου Βαβέλ για το μεταναστευτικό. Δεν έχουμε καταλάβει τι είναι αυτό που ζητούν. Κατ' επιλογήν είναι η πολιτική τους, γιατί θέλουν τους μετανάστες παράνομους για να τους μετακινούν. Κάνουν εμπόριο ελπίδας και ευαισθησίας. Είναι υποκριτές και ο ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει. Είναι οι συνομιλητές της Χρυσής Αυγής γιατί είδαν ότι η Ελλάδα γίνεται ένα ευνομούμενο κράτος. Είναι επιλεκτικά ευαίσθητοι. Είστε το κόμμα που πουλά ψέματα, ελπίδες και ευαισθησία. Είστε διακινητές της ελπίδας. Θέλετε παράνομους και ευτελισμένους μετανάστες αλλά αυτό η Πολιτεία δεν το επιτρέπει. Εμείς θέλουμε τη Χρυσή Αυγή απέναντι στον νόμο. Αυτοί δεν την θέλουν. Τι λογική είναι αυτή; Θα έρθει η άρση ασυλίας και εκεί να τοποθετείτε αν είναι εγκληματική οργάνωση. Κάποιοι συνάδελφοί σας είπαν δεν θα την ψηφίσουν. Θα απολογηθούν όμως στον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κ. Ρήγας.

«Δεν έχεις τσίπα. Ντροπή, να ανακαλέσεις» του αντέτεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, αντιδρώντας στις κατηγορίες του κ. Ρήγα.