Η συντριβή των υποψηφίων των κομμάτων του μνημονίου σε περίπτωση που πολιτικοποιηθούν οι κάλπες είναι η αγωνία του Αντ. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου, σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υπογραμμίζει, ωστόσο, ο κ. Σακελλαρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Αυγή, «δεν πάμε να ψαρέψουμε αντιμνημονιακές ψήφους διαμαρτυρίας. Διεκδικούμε τη στήριξη των πολιτών με το πρόγραμμά μας, την εξαιρετική αυτοδιοικητική παράδοση της 'Ανοιχτής Πόλης' και το δικό μας σχέδιο διαχείρισης του δήμου».

Στην συνέχεια αναφέρει ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού, του οποίου ηγείται, κινείται σε τέσσερις άξονες: την αλληλεγγύη μέσω στήριξης ανθρώπων και ομάδων που έχουν ανάγκη, την ποιότητα ζωής μέσω ανάκτησης δημόσιων χώρων, την παραγωγική αναδιοργάνωση του δήμου και τη δημοκρατία μέσω της εμπλοκής περισσότερων πολιτών στην λήψη αποφάσεων.

Ερωτηθείς για τη δική του χαμηλή αναγνωρισιμότητα έναντι των άλλων υποψηφίων για τον Δήμο Αθηναίων απαντά: «Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να επιλέγουμε δημάρχους με κριτήριο αυτό που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι μέσα από το γυαλί».