Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ολονύχτιες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με τη συμμετοχή και άλλων υπουργών.

Προηγήθηκε επαφές πυρετώδεις επαφές με μέλη της κυβένρησης, καθώς οι κατ ιδίαν συσκέψεις με τον ΥΠΟΙΚ ήταν αρκετές: Aπό το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα στην οδό Νίκης, πέρασε σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο, με τον κάθε υπουργό να συζητά ξεχωριστά τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του, που είναι ανοικτά στην διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Βρούτσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Χαράλαμπος Αθανασίου ενημέρωσαν κατ΄ιδίαν τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης, πρόκειται για μια δύσκολη, γενικώς διαπραγμάτευση, καθώς η τρόικα δεν δέχεται τις ελληνικές προτάσεις για την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Ανοιχτά παρέμεναν επίσης τα μέτωπα στα εργασιακά, αλλά και στις καταργήσεις φορέων, ενώ συζήτηση γινόταν και για τη διαχείριση από πλευράς κυβέρνησης του πλεονάσματος.

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα επιμείνει στην προσπάθειά της να πετύχει μέχρι την Παρασκευή μια καταρχήν συμφωνία, ώστε στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου να υπάρξει πολιτική απόφαση για εκταμίευση της δόσης.