Ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση να μπει εισιτήριο πέντε ευρώ σε όσους προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), μόλις αυτά ανοίξουν.

Την πρόθεση αυτή ανακοίνωσε χθες στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι το πόσο των πέντε ευρώ είναι ευτελές, ενώ διευκρίνισε ότι θα πηγαίνει ως πόρος για την εξέταση των ανασφάλιστων.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, αντέδρασε στην εξαγγελία του υπουργού Υγείας και κάνει λόγο για «αιφνιδιαστική και βεβιασμένη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας» η οποία όπως τονίζει «δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στον γιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι».

Συνεχίζοντας η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι με «δεδομένο, ότι το νέο σύστημα χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και να πάρει την τελική του μορφή, όπως προβλέπεται στον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή, τέτοιες ανακοινώσεις και μέτρα μόνο αρνητικό κλίμα δημιουργούν και αποδυναμώνουν την προσπάθεια για ένα ποιοτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

«Για το όλο ζήτημα το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει μετά από συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα παραπάνω θέματα» καταλήγει η ανακοίνωση.