Χωρίς αποτέλεσμα και πολλά ανοιχτά μέτωπα ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας η σύσκεψη που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών, με τη συμμετοχή και άλλων υπουργών της κυβέρνησης.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως θα είναι πολύ δύσκολο να επέλθει συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, που ήταν ο αρχικός στόχος της κυβέρνησης.

«Εάν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει πιο απλή δουλειά δεν κλείνουν τα ζητήματα, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται στα άλλα θέματα με τα υπόλοιπα υπουργεία», έλεγε το ίδιο στέλεχος για να τονίσει τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων.

«Εμμένουμε στις θέσεις μας και σε ό,τι λέει το Μνημόνιο. Δεν έχει κλείσει τίποτα. Θα ξανασυναντηθούμε» έλεγε υπουργός της κυβέρνησης αναχωρώντας από το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι «εντός στόχων» για τις 4.000 απολύσεις.

Ανοιχτό παρέμενε επίσης και το ζήτημα με των Κώδικα Δικηγόρων, αρμοδιότητα του υπουργείου δικαιοσύνης.

Σημειώνεται πως από την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει ο γύρος των διαβουλεύσεων των εκπροσώπων των δανειστών με τα υπουργεία που έχουν ανοιχτά μέτωπα στις διαπραγματεύσεις.