«Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Σαμαρά, πήγε στην Ουκρανία είδε και απήλθε, χωρίς να προβεί στην παραμικρή δήλωση για τους νεοναζί και τους παρακρατικούς της σημερινής μη νόμιμης και πραξικοπηματικής Κυβέρνησης», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

«Μία εκκωφαντική σιωπή, που δείχνει την απόλυτη συναίνεση που εκφράζει ο ίδιος, αλλά και η. Κυβέρνηση Σαμαρά, σε αυτά τα επικίνδυνα, ακραία πολιτικά μορφώματα.Είναι προφανές, ότι αυτές τις οδηγίες έχει λάβει από την Καγκελαρία της Μέρκελ, η οποία πρωταγωνιστεί και στην πολιτική της Ε.Ε. έναντι του Ουκρανικού προβλήματος και σέρνει από τη μύτη την ελληνική προεδρία αυτού του εξαμήνου», προσθέτει ο κ. Κουίκ και καταλήγει:

«Σε ότι αφορά την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ΥΠΕΞ, περιοριζόμαστε στα εξής:

1. Πρόκειται για ένα ανούσιο κατεβατό, ίδιον της βερμπαλιστικής και υπερφίαλης νοοτροπίας του Ευάγγελου Βενιζέλου. Νοοτροπία που τον καθιστά και ως έναν επικίνδυνο ΥΠΕΞ.
2. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για την ασφάλεια των Ελλήνων της Ουκρανίας, περιμέναμε τις επίσημες θέσεις του ΥΠΕΞ και όχι τις ανακοινώσεις των ομογενών, τους οποίους, σε κάθε περίπτωση τιμούμε και νοιαζόμαστε.
3. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με τις αταλάντευτες πατριωτικές θέσεις τους, δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ σχέση με την πολιτική στα εθνικά θέματα που εκφράζουν σχεδόν ταυτόσημα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι συμπλέουν σε Κυπριακό, Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ, ακόμα και σε ζητήματα της Θράκης. Αυτή η ΑΠΟΛΥΤΗ διαφορά μας, επιβεβαιώνεται και από την παρουσία (του μόνου Προέδρου Κόμματος/Κινήματος) και το ξεκάθαρο περιεχόμενο της ομιλίας του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου, στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απευθύνουν την ύστατη έκκληση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την συγκυβέρνησή του με τον Αντώνη Σαμαρά. Μην συνεχίζετε να κάνετε ανεπανόρθωτες ζημιές στην εικόνα και τα διεθνή συμφέροντα της πατρίδας μας».