Σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία του Ελληνικού Πενταγώνου θα επισκεφθεί αύριο το απόγευμα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ George HW Bush (CVN 77) που έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά του Φαλήρου. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τους τρεις άλλους αρχηγούς έχουν κληθεί από τον κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου για εθιμοτυπική επίσκεψη και για δείπνο.

Το George HW Bush ( CVN 77 ) απέπλευσε από την Ναυτική Βάση Norfolk , στην Βιρτζίνια, στις 15 Φεβρουαρίου και μεταξύ των καθηκόντων του θα είναι και η υποστήριξη της επιχείρησης «Διαρκής Ελευθερία» στο Αφγανιστάν . Συνοδεύεται από ομάδα σκαφών που συνθέτουν την Carrier Strike Group.

Το USS George HW Bush (CVN-77) είναι το 10ο και τελευταίο Νίμιτς-class αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και έχει πάρει το όνομά του προς τιμή τον 41ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώην διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών George HW Bush , ο οποίος ήταν πιλότος κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.. Η κατασκευή άρχισε το 2003 στο ναυπηγείο της Northrop Grumman Newport News, Dry Dock 12 , ολοκληρώθηκε το 2009 με κόστος 6.2 δις δολάρια. Η πρώτη αποστολή ξεκίνησε το 2011.