Νέα απειλή για το Πεντάγωνο από την Τουρκία (Βίντεο)

Νέος πονοκέφαλος αποτελεί πλέον για το ελληνικό Πεντάγωνο η επιτυχημένη βολή ενός αντιαρματικού τηλεκατευθυνόμενου πυραύλου που κατασκευάζεται στην Τουρκία και θα έχει βεληνεκές 8 χιλιόμετρα.

Η βολή αυτή πραγματοποιήθηκε από ελικόπτερο AH-1S . Το όνομα του πυραύλου αυτού είναι MIZRAK-U και αναπτύσσεται από την εταιρία ROKETSAN.  Ο επίγειος στόχος βρισκόταν σε απόσταση 3.500 μέτρων και χτυπήθηκε από αέρος επιτυχώς. Η εν λόγω βολή που έγινε από ελικόπτερο της Τουρκικής Αεροπορίας του Στρατού Ξηράς.

Ο MIZRAK-U διαθέτει ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά έναντι των ανταγωνιστών του, σχεδιάζεται να εξειδικευτεί εντός του 2014, όπως υποστηρίζεται από τους κατασκευαστές του. Ο πύραυλος θα χρησιμοποιείται κατά των αρμάτων μάχης, έχει μέγιστο βεληνεκές 8 χλμ, υψηλή ακρίβεια και δυνατότητα διάτρησης θωράκισης.  Αναμένεται να μπει σε γραμμή παραγωγής το 2015 και συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απειλεί για τα ελληνικά τεθωρακισμένα , όσο ακριβά και αν τα έχουμε αγοράσει καθώς γίνονται στόχοι από πολύ μακριά.

Γ. Κοκ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο