Υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά την ψηφοφορία που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο κοινοβούλιο, τάχθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά την σημερινή συνεδρίασή της. 

Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Σύμφωνα με τη συζήτηση και το σκεπτικό που συνοδεύει την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυνδέει το θέμα της άρσης της ασυλίας από τη συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύσσεται για το αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν μέλη της Πoλιτικής Γραμματείας, έλαβε τη σημερινή απόφαση με γνώμονα την προσήλωσή της στο έργο της δικαιοσύνης και με στόχο να διευκολυνθεί στην αποστολή της. Επί της ουσίας, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές, η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις κατηγορίες που βαρύνουν τη Χρυσή Αυγή

Παράλληλα, σημείωναν, στο πλαίσιο της σταθερής πολιτικής του θέσης, να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, όσοι εμπλέκονται σε δολοφονικές ή σε κάθε είδους παράνομες ενέργειες, συμβάλλει προς την αυτή την κατεύθυνση με τη σημερινή απόφασή του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ,  κατά την σημερινή συνεδρίασή  της,  αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Κ.Ο.  την υπερψήφιση της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η ΠΓ θεωρεί πως η συγκεκριμένη στάση κατά την ψηφοφορία στη βουλή δεν σχετίζεται με το θέμα που έχει ανοίξει από διάφορες πλευρές, της   απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει πως η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου.