current views are: 1

5 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση05:11

Σκληρή γραμμή Βενιζέλου για τις ομαδικές απολύσεις και τις εργασιακές σχέσεις

Βέτο βάζει το ΠΑΣΟΚ στις ομαδικές απολύσεις και τις τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις στις οποίες επιμένουν επιτακτικά οι τροϊκανοί. 

Δημοσίευση 05:11’
αρθρο-newpost

Βέτο βάζει το ΠΑΣΟΚ στις ομαδικές απολύσεις και τις τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις στις οποίες επιμένουν επιτακτικά οι τροϊκανοί. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Βέτο βάζει το ΠΑΣΟΚ στις ομαδικές απολύσεις και τις τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις στις οποίες επιμένουν επιτακτικά οι τροϊκανοί. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε χθες το απόγευμα τους συνεργάτες του και τούς διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην σκληρή γραμμή πως δεν θα αποδεχθεί την παραμικρή αλλαγή στα εργασιακά. Τούς είπε επίσης αυτό θα το πει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό όταν θα συναντηθούν. 

Το ΠΑΣΟΚ προβάλλει αρκετές αντιρρήσεις και για θέματα που ανακύπτουν από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Σε ό,τι αφορά το γάλα το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται επουδενί τις αξιώσεις της τρόικας και τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ, κάτι που έχει πει ανοιχτά και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης ενώ αντιρρήσεις έχει και για τις προτεινόμενες λύσεις στο λάδι. 

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε οδηγίες στους συνεργάτες του να συναντηθούν με τους εμπλεκόμενους υπουργούς προκειμένου να μεταφέρουν ξεκάθαρα τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ προτού οριστικοποιηθεί οποιαδήποτε συμφωνία με την τρόικα. 

Χθες, η Χαριλάου Τρικούπη “κάρφωσε” για μία ακόμη φορά τον Άδωνι Γεωργιάδη διαπιστώνοντας ότι ακόμη και μετά την υποχώρησή του στο θέμα των 5 ευρώ στα ΠΕΔΥ ασκεί κριτική στο ΠΑΣΟΚ με αλλεπάλληλες εμφανίσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. “Ο υπουργός Υγείας μάς βρίζει, αλλά επί του πρακτέου υλοποιεί το σύνολο των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ” σχολίαζαν δηκτικά παράγοντες του κόμματος. 

Στο Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά “άδειασε” για μία ακόμη φορά τον Νίκο Σηφουνάκη απορρίπτοντας οποιαδήποτε αλλαγή στον “Καλλικράτη” δύομιση μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το Συντονιστικό απέρριψε και σχετική τροπολογία του βουλευτή Λέσβου για σπάσιμο κάποιων μεγάλων νησιωτικών δήμων και θα ζητήσει από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια να μην συμπεριληφθεί η σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σηφουνάκης είχε συναντηθεί και με τον Αντώνη Σαμαρά ζητώντας το σπάσιμο των δήμων της Λέσβου, προοπτική με την οποία διαφωνεί κάθετα το κόμμα του.


σχετικα αρθρα