Το δημοσιονομικό κενό έχει κλείσει, διαφωνία υπάρχει στα διαρθρωτικά μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ επισήμανε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκτιμώντας μάλιστα ότι «θα πάμε στο Εurogroup με κλεισμένο το πακέτο.»

Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε δε, ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2014 γιατί δεν υπάρχει λόγος, ενώ για τους Γιάννη Σγουρό και Γιώργο Καμίνη είπε ότι δεν στηρίχθηκαν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί ήταν εκτός προδιαγραφών της ΝΔ. 

Ειδικότερα, τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες από την στιγμή που ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ευρώπης Μάριο Ντράγκι έχει πει ότι θα δεχτεί την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που είναι επικυρωμένα από τρεις οίκους. «Έχει τελειώσει το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου. 

Για τις ενστάσεις του ΔΝΤ στο θέμα αυτό, ανέφερε ότι το Ταμείο δεν έχει εκτιμήσει σωστά την εντυπωσιακή αλλαγή της Ελλάδας στο τελευταίο διάστημα, όπως ότι τα σπρεντ έχουν πέσει σε επίπεδα προς της κρίσης και την αλλαγή στο επενδυτικό κλίμα.

«Με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών θα γίνονται προσλήψεις ευκολότερα. Μέσα στο 2014 οι νέες δουλειές θα είναι περισσότερες δουλειές που χάνονται» υπογράμμισε. «Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που έχει ζητήσει ομαδικές απολύσεις, γιατί να επιβληθεί κάτι που δεν ζητάει κανένας;» διερωτήθηκε. Δεν είναι μικρό ζήτημα τα κόκκινα δάνεια, αλλά οι τράπεζες είναι επαρκώς θωρακισμένες εξήγησε. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το σημερινό καθεστώς των αποστάσεων και των μετακινήσεων των δημόσιων υπάλληλων είναι εξαιρετικά παρωχημένο. «Είναι εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο η κινητικότητα και δεν συνοδεύεται από απολύσεις» τόνισε. 

Για το 5ευρο δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα για τη συνταγογράφηση, αλλά θα δούμε μέχρι το τέλος του χρόνου την κίνηση των ασθενών και ποιες οι ανάγκες όσον αφορά το ΠΕΔΥ. 

«Θα κερδίσουμε και τις ευρωεκλογές (...) η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της. Και με 5 μονάδες διαφορά να κερδίσουμε στις ευρωεκλογές δεν θα οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές» υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου.

«Είναι ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μονοψήφια νούμερα στις επαγγελματικές οργανώσεις και το επισημαίνει και ο κ. Κοντωνής (σ.σ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) σε άρθρο του» παρατήρησε. 

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. κουμουτσάκου, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός στις διεκδικήσεις του στα επαγγελματικά fora. Θα είναι καλύτερος περιφερειάρχης ανέφερε. Είναι ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα διεκδικεί αποτελεσματικά σχολίασε. «Βάλαμε κάποιες προδιαγραφές» δήλωσε τόσο για τον κ. Σγουρό όσο και για τον κ. Καμίνη εξηγώντας γιατί δεν στηρίχθηκαν από τη ΝΔ. 

Σε ό,τι αφορά τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασε ότι θα είναι η έκπληξη των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα.