Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να «ξεπαγώσουν» ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας, όπως επιχειρούν να προωθήσουν διάφορες χώρες ή παράγοντες της ΕΕ, έλαβε σήμερα η αντιπροσωπεία της κυπριακής «Συμμαχίας Πολιτών», κατά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε, αμέσως μετά, ο πρόεδρος της «Συμμαχίας Πολιτών», Γιώργος Λιλλήκας.

Ο Κύπριος πολιτικός πρόσθεσε ότι μετέφερε στον κ. Βενιζέλο κάποιες προτάσεις της «Συμμαχίας» με τις οποίες μπορούν να αποφευχθούν ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

Οι κ.κ. Λιλλήκας και Βενιζέλος συζήτησαν επίσης εκτενώς και τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Σε καμία περίπτωση, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, η Κύπρος και η Ελλάδα δεν θα πρέπει να συρθούν από την ΕΕ στη λογική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που «θα πλήγωνε τα εθνικά μας συμφέροντα και τη σχέση μας με τη Ρωσία». Ο κ. Βενιζέλος, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, διαβεβαίωσε την κυπριακή αντιπροσωπεία ότι, όπως φαίνεται, τέτοιο ενδεχόμενο απομακρύνεται.