Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Ανθρώπινη ήταν η αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη στην έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις εκδόσεις Λιβάνη. 
 
Ο σημερινός δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, γιος του Παύλου Μπακογιάννη, ήταν μόλις 11 ετών όταν η 17 Νοέμβρη σκότωνε τον πατέρα του στα σκαλιά του γραφείου του στην οδό Ομήρου.
 
25 χρόνια αργότερα η έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα προκαλεί την έντονη αντίδρασή του. Με ένα ολιγόλογο μήνυμα προς τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη γράφει στο facebook «Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα χρήματα. Να τα χαίρεστε.»
 
To βιβλίο με τίτλο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες και έχει προκαλέσει σάλο και αντιδράσεις. 
 
Ο εκδοτικός Οίκος θέλοντας να τις προλάβει σημειώνει στο σημείωμα του εκδότη: «Με πίστη στην αρχή της διερεύνησης κρίσιμων φάσεων της ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης και με μοναδικό κριτήριο να χυθεί άπλετο φως, προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου αυτού. Είναι αυτονόητο ότι ο Εκδοτικός Οίκος, βασιζόμενος στις παραπάνω αρχές, έχει εκδώσει και άλλα βιβλία σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση της 17Ν, που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η έκδοση ενός βιβλίου δεν σημαίνει ότι ο Εκδοτικός Οίκος συμμερίζεται ή ταυτίζεται με τις απόψεις των συγγραφέων», επισημαίνει δε πως δεν είναι κάτι περισσότερο από όσα έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί  στις προκηρύξεις της οργάνωσης. 
 
Η επισήμανση του εκδότη σίγουρα μπορεί να καλύψει τις «απορίες» του μέσου αναγνώστη όχι όμως και των ανθρώπων που βίωσαν την τρομοκρατία και τη δράση της 17Ν με τον χειρότερο τρόπο.