Έντονη αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εντός και εκτός κοινοβουλίου, πυροδότησε ο πρόλογος ενός εκ των ιδρυτών της συνιστώσας «ΡΟΖΑ» του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Γιαννόπουλου στο βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, σε δήλωσή της ανέφερε ότι «είναι ντροπή για την δημοκρατία το γεγονός ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο του τρομοκράτη, κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα “ξεπλένοντας” τον ίδιο και τις πράξεις του».

Παράλληλα, τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Ε. και κατέχει τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, συνεργασία του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με συμπαθούντες την τρομοκρατία, δεν νοείται. Γιατί -εκτός των άλλων- διασύρεται η χώρα μας διεθνώς».

Η ίδια πρόσθεσε: «Άμεσα περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει και να απομακρύνει τον κ. Γιαννόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός του που αποδεδειγμένα έχουν τοποθετηθεί υπέρ των δολοφόνων της 17 Ν. Ας σεβαστούν τουλάχιστον εμπράκτως, το αίμα των θυμάτων…».

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «πληροφορούμε την κ. Άννα -Μισέλ  Ασημακοπούλου πως ο κ.  Ν. Γιαννόπουλος  ουδέποτε υπήρξε  μέλος του ΣΥΡΙΖΑ . Κατά τ’ άλλα, καλή Σαρακοστή». 

«Περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα πολιτική γενναιότητα. Περιμέναμε να αποδοκιμάσει τις απόψεις του κ. Γιαννόπουλου (αλλά και των υπολοίπων στελεχών του κόμματός του με αντίστοιχες απόψεις) υπέρ των δολοφόνων της 17 Ν και να τον αποκηρύξει.
Δυστυχώς δεν το έκανε! Αντίθετα "πριν αλέκτωρ φωνήσαι" επέλεξε να τον απαρνηθεί λέγοντας ότι "δήθεν" δεν τον ξέρει…» ανέφερε μεταξύ άλλων, σε νέα της ανακοίνωση η κυρία Ασημακοπούλου.

Ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος πάντως, διέψευσε με ανακοίνωσή του ότι υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα και στη Βουλή

Αντιπαράθεση σημειώθηκε και στη Βουλή, με αλληλοκατηγορίες περί τρομοκρατίας μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας.

Ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι στέλεχός της εμφανίζεται να προλογίζει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα και την κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε λόγο για ακροδεξιό παραλήρημα του κ. Βορίδη, που παραπέμπει σε μετεμφυλιακές καταστάσεις.

«Πού θέλετε να πάτε τον τόπο; Στην πολιτική ανωμαλία; Κατηγορείτε περίπου ως τρομοκράτες την αξιωματική αντιπολίτευση; Αυτό είναι το κράτος που θέλετε;», ρώτησε ο κ. Λαφαζάνης.

«Το να παράγεις πολιτική νομιμοποίηση για ένα τρομοκράτη από στέλεχός σας είναι κατρακύλα. Βλέπω είναι συνειδητή σας επιλογή η στήριξη της τρομοκρατίας», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.