Συναντήσεις με τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Αντορ και την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, ο οποίος συμμετέχει σε διήμερο Φόρουμ που οργανώνει η ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου για την «προοδευτική οικονομία».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Επίτροπο Απασχόλησης ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στο «τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα που είναι η μεγάλη πληγή της ελληνικής κοινωνίας».

Τόνισε ότι υπάρχει υποχρέωση της ΕΕ να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προκειμένου να στηριχθεί η εργασία των νέων. Όπως είπε, υπήρξε απόλυτη συμφωνία με τον κ. Αντορ ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας χρειάζεται και την αλλαγή του δημοσιονομικού προγράμματος, την εγκατάλειψη της ασφυξίας της πολιτικής λιτότητας και της ύφεσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, χρειάζεται συνολικότερη αντιμετώπιση του ελληνικού δημοσίου χρέους το οποίο πρέπει να αναδιαρθρωθεί με απομείωσή του, με επιμήκυνση και με χαμηλότερα επιτόκια αλλά και με μεταφορά μέρους του χρέους με τη μορφή ευρωομολόγων στην ΕΚΤ. «Αυτά αξιώνουν αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ και διεκδίκηση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία αποτελεί εκκρεμότητα», δήλωσε.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση με την κ. Δαμανάκη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι εξετάστηκε το πρόγραμμα για την ευρωπαϊκή πολιτική για την θάλασσα από το οποίο μπορεί να υπάρξει σημαντικό όφελος και για την Ελλάδα.

Για το Φόρουμ για την «προοδευτική οικονομία» είπε ότι στόχος είναι να αναδειχθούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την κοινωνική οικονομία και συνοχή η οποία έχει δεχθεί βαρύτατα πλήγματα σε πολλές χώρες και κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.