Αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και μικρότερη ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το κόμμα του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη όπως δείχνουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας Alco για λογαριασμό του NewsIt που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη χώρα σε δείγμα 1.000 ατόμων. 

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση της κίνησης του Σταύρου Θεοδωράκη “Το Ποτάμι”, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, παραμένει πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στο 20%, με τη διαφορά να φτάνει στο 0,9%. 

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ALCO η διαφορά ήταν στο 1,4%, γεγονός που δείχνει πως το Ποτάμι μειώνει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. 

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με τα ποσοστά της όμως να συρρικνώνονται και να φτάνουν στο 6,9%. 

Και εδώ έρχεται η έκπληξη καθώς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη συγκεντρώνει ποσοστό 5,7% και είναι η τέταρτη πολιτική δύναμη. 

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 4%, το ΠΑΣΟΚ “γκρεμίζεται” στο 3,8%, η ΔΗΜΑΡ στο 2,8%, οι Οικολόγοι στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%. 

Από την εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών δηλώνει πως θα απέχει το 7,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι σε υψηλά ποσοστά φτάνουν στο 13,6%. 

Αντίστοιχα στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές με αναγωγή στα έγκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 23,3% και η ΝΔ 22,3%. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 7,7% και ακολουθεί το «Ποτάμι» με 6,4%.

Το ΚΚΕ λαμβάνει ποσοστό 5,8% και ακουλουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2% και η ΔΗΜΑΡ με 3,1%.