Την έναρξη του διήμερου Συνεδρίου για την Κυβερνοάμυνα και την Κυβερνοασφάλεια, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάππειο Μέγαρο κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης δράσεων θωράκισης του κυβερνοχώρου, λέγοντας ότι «σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται, με την εμφάνιση  νέων προβλημάτων για όλους μας αλλά και νέων μορφών απειλής» καθώς και της ανάγκης «ώθησης αυτού του τόσο σημαντικού θέματος που οι καιροί επιβάλουν να είναι μια εκ των βασικών προτεραιοτήτων μας».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το  γεγονός ότι μια τέτοια πρωτοβουλία ανελήφθη κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας και δήλωσε  βέβαιος ότι «μέσα από αυτή τη συνάντηση και συνεργασία, ανοίγουμε και για τη Ευρώπη ένα καινούριο κεφάλαιο, έτσι ώστε σταδιακά το σημαντικό αυτό ζήτημα να αναχθεί στο ανώτερο επίπεδο διαβουλεύσεων και προβληματισμού  της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι «η κυβερνοάμυνα δε προστατεύει μονάχα τα εθνικά απόρρητα και την οικονομία, προστατεύει και τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα από τις νέες τεχνολογίες, έτσι ώστε να είναι σύμμαχοί του και όχι σε κάποια στιγμή ανεξέλεγκτοι εχθροί του».

Το συνέδριο αυτό συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.