Συνάντηση Αβραμόπουλου με την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή

Συνάντηση Αβραμόπουλου με την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή

Εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη από αντιπροσωπεία της οργάνωσης American Jewish Committee με επικεφαλής τον Πρόεδρο Stanley Bergman και τον εκτελεστικό διευθυντή David Harris, δέχθηκε σήμερα στο Πεντάγωνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η  Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) ιδρύθηκε το 1906 για να διασφαλίσει την ευημερία και την ασφάλεια των Εβραίων σε όλο τον κόσμο. Είναι μία από τις αρχαιότερες εβραϊκές οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι  New York Times  είχαν χαρακτηρίσει την Επιτροπή αυτή ως «ως Κοσμήτορα των αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων».

Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της, η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή έχει εργαστεί για την προστασία των μειονοτήτων, την  καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τον αντισημιτισμό, το μίσος και τη μισαλλοδοξία.

Τα μέλη της  επιδιώκουν, την κοινωνική δικαιοσύνη,  την προώθηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και  υποστηρίζουν το δικαίωμα του Εβραίου να ζει με ειρήνη και ασφάλεια του Ισραήλ, υπερασπίζονται τις θρησκευτικές  ελευθερίες  και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Γ.Κοκ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο