Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Επιστροφή στα χαρακώματα σκέπτονται να κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως λένε ο αυταρχισμός και τα ψεύδη της κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για το πιο σκληρό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης η  οποία ξέρει μόνο  να χτυπά τους διαδηλωτές και να κατηγορεί με ψεύδη τους  πολιτικούς  της  αντιπάλους. 

Αναφερόμενος μάλιστα στα όσα λέει η ΝΔ για το βιβλίο Κουφοντίνα και την εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι «Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΝΔ έχει μετατραπεί σε ένα υβρίδιο ΠΟΛ.ΑΝ και ακροδεξιών υπολειμμάτων του Καρατζαφέρη που στεγάστηκαν στη ΝΔ, την ίδια στιγμή που οι παραδοσιακά συντηρητικοί της εποχής του ιδρυτή Κ.Καραμανλή έχουν περιθωριοποιηθεί. Η αλήθεια είναι ότι και παλιά είχαμε σκληρές αντιπαραθέσεις, άλλα τέτοια «λάσπη» στη μονταζιέρα δεν έπεφτε. » 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι πλέον η κυβέρνηση βρίσκεται σε πραγματικό πανικό και επιχειρεί με ψεύδη και αυταρχικότητα να αλλοιώσει  την πραγματικότητα. Υποστηρίζουν ακόμα ότι η  εικόνα που παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια είναι απολύτως πλασματική  κάτι που πλέον γίνεται αντιληπτό απ όλους. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν λοιπόν ότι επειδή τα στελέχη της δικομματικής κυβέρνησης δεν έχουν πλέον  άλλο τρόπο να αντιδράσουν ακολουθούν τον δρόμο του ψεύδους και του ξύλου. «Η εκστρατεία ψεύδους από τη ΝΔ τελικά δεν κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει κακό στη χώρα και τη δημοκρατία, γιατί όταν ένα κόμμα κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για σχέσεις με την τρομοκρατία, βλάπτει τους δύο αυτούς θεσμούς. Επίσης, κάθε φορά που γίνονται τέτοιες «βρωμιές», υπάρχει από πίσω η σκοπιμότητα του αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα καυτά προβλήματα και τα νέα οδυνηρά μέτρα που έρχονται, εις βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της Κουμουνδούρου». 

Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε και τα επεισόδια που έγιναν χθες  εις βάρος των ανέργων που πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο εργασίας και στα οποία τραυματίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης. «Η βία και ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων είναι το τελευταίο όπλο μιας κυβέρνησης που καταρρέει τονίζεται στην ανακοίνωση. Η σημερινή απαγόρευση των συγκεντρώσεων και η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές, που οδήγησε και στον τραυματισμό του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κ. Αγγουράκη, έρχεται μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη επίδειξη «δύναμης» της κυβέρνησης με προσαγωγές και τραυματισμούς συνδικαλιστών.  Ο ελληνικός λαός δεν τρομοκρατείται. Οι αγώνες του για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δημοκρατία θα συνεχιστούν μέχρι να πάρει αυτά που του ανήκουν.