Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ζει ή πέθανε το ΠΑΣΟΚ; Για να απαντηθεί το ερώτημα, στελέχη του κινήματος, σφάχτηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Τελικά, όμως, συμπέρασμα φαίνεται ότι δεν βγήκε. Και πώς να βγει…

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα χειρότερά του- όχι μόνο από την άποψη των δημοσκοπικών ποσοστών. Ο αρχηγός αμφισβητείται εντόνως, ακόμη και από πρώην δικούς του. Την «Ελιά» φαίνεται ότι την… έφαγε ο δάκος. Ο πρώην αρχηγός συνεχίζει να περιφέρεται και να προκαλεί- το άτομο αν δεν έχει παντελή άγνοια (εξ αβυθίας) των πεπραγμένων του, κερδίζει το δικαίωμα, η φωτογραφία του να τοποθετείται σε όλα τα λεξικά δίπλα στη λέξη «θρασύς». Τουλάχιστον δύο στελέχη, οι Σκανδαλίδης και Χρυσοχοίδης, καραδοκούν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος περιμένει να καρποφορήσει η Ελιά, κλπ, κλπ.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, όταν δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του μορφή πέθανε, ενώ ο πολιτικός χώρος τον οποίο εκφράζει συνεχίζει να ζει, προφανώς έχει δίκαιο.

Η Τόνια Αντωνίου, όταν του απάντησε ότι «δυστυχώς με ευθύνη των 58 και με ευθύνη κάποιων άλλων εδώ μέσα υπονομεύθηκε η προοπτική της Ελιάς. Και αφού κάποιοι εδώ μέσα την υπονόμευσαν μας λένε τώρα ότι πέθανε το ΠΑΣΟΚ», προφανώς έχει δίκαιο.

Στο ΠΑΣΟΚ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το… πράγμα που πήρε ο Ευ. Βενιζέλος από τον Γιωργάκη, δεν έχει τύχη. Κόμμα κρατικοδίαιτο όσο κανένα άλλο, στράφηκε αναγκαστικά εναντίον των στελεχών και των ψηφοφόρων του, οι οποίοι με τη σειρά τους, στράφηκαν προς άλλες κατευθύνσεις, πολλοί πιστεύοντας- δυστυχώς- ότι το πάρτι δεν έχει τελειώσει και πως ενδέχεται να επιστρέψουν οι μέρες που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια- πλανώνται πλάνη οικτρά, αλλά ας το διαπιστώσουν μόνοι τους.

Παράλληλα, ο «αχθοφόρος» του ονόματος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, κατόρθωσε με δική του, αποκλειστική ευθύνη, να μετατρέψει ένα κόμμα με ισχυρή λαϊκή βάση, στον πλέον απεχθή πολιτικό σχηματισμό της χώρας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, αν και διαφωνούν με τη «διάγνωση» και την απόδοση των ευθυνών, όλοι γνωρίζουν την κατάσταση. Γι αυτό έγινε και η προσπάθεια με την Ελιά. Και όλοι γνωρίζουν ότι η 25η Μαΐου, ημέρα των εκλογών, θα δρομολογήσει εξελίξεις, ενδεχομένως απρόβλεπτες, μιας και γίνεται της μόδας ο… αυτοκτονικός ιδεασμός.

Αυτό το γνωρίζουν και οι κυβερνητικοί εταίροι στο Μέγαρο Μαξίμου… Και φοβούνται μήπως και ορισμένοι υιοθετήσουν την άποψη… αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.