Τις εργασίες της διήμερης 6ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Περιφερειών και των Πόλεων έκλεισε σήμερα εκ μέρους του πρωθυπουργού -ο οποίος επέστρεψε από το Δουβλίνο με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού και έπρεπε να παραμείνει κλινήρης- ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι μιλάει περισότερο με την παλιά ιδιότητά του, ως δημάρχου.

«Η Ευρώπη χτίζεται εφόσον οι πολίτες της το θέλουν και οι πολίτες εκπροσωπούνται από τις πόλεις και τις περιφέρειες» είπε ο υπουργός Άμυνας στους επικεφαλής των περιφερειών και των πόλεων της Ευρώπης. Σημείωσε τη δύναμη των πρωτοβουλιών τους στο επίκεντρο των μεγάλων διεργασιών που γίνονται και προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην Ευρώπη, ενόψει μάλιστα των ευρωεκλογών.

«Το όραμα της Ευρώπης σήμερα κλυδωνίζεται, λόγω της οικονομικής κρίσης και της έξαρσης του εθνικισμού και εξτρεμισμού. Ας ευχηθούμε, το νέο ευρωκοινοβούλιο που θα προκύψει να είναι περισσότερο δημοκρατικό και περισσότερο ευρωπαϊκό. Η Επιτροπή των Περιφερειών και των Πόλεων έχει έναν ξεχωριστό ρόλο για την πρόοδο και την ενότητα της Ευρώπης, για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη».